• Svenska
  • English
Hotellhavanna.se - startsida
HotellHavanna - webbshop
Hotellhavanna.se - bad och spa
Hotellhavanna.se - Havanna på facebook
Hotellhavanna.se - restaurang och bar
Hotellhavanna.se - kontakt
Hotellhavanna.se - boka rum
Hotellgastis.se - Hotell Gästis

Hotellet

Ett ögonkast från havet och Strandpromenaden ligger Hotell Havanna. Bara en maklig promenad bort från både stränder och Varbergs centrum.

Hotellet är bara 10 år gammalt, men byggnaden har en lång historia av människor som sökt vila, återhämtning och inspiration:

Här låg en gång Rydboholms semesterhem, där textilarbetare från Rydboholmsbolaget i Viskafors kunde njuta av salta bad och ledighet – efter att arbetare fått rätt till två veckor semester 1938.

Här fick skadade finska soldater från vinterkriget återhämta sig på 40-talet. Det berättas att soldaterna brukade sola på Barnens Badstrand en liten bit från hotellet, och att barnen i Varberg brukade gå dit för att prata med männen och titta på deras ärr och kulhål.

Här låg vandrarhemmet Skeppsgården i många år där bland andra Ulf Lundell bodde när han skrev bitterljuva låten Rialto till skivan Den vassa eggen.

Idag är byggnaden förvandlad till Varbergs senaste badhotell. Ett hotell som blandar Varbergs kurortstradition med det varma och sinnliga som är Havanna och Kuba.

Hotell Havanna öppnades 2013 av Lasse Diding som då också drev Hotell Gästis. Här nedanför kan du läsa något om hans tankar inför öppnandet:

Varm, vackert, sinnligt

”Sju gånger har jag varit i Havanna. Den sensuella blandningen av 50-talets lugna trafikrytm, havsdoften och människor med en totalt avslappnad attityd till livet, är ett möte man aldrig glömmer. Dagens loja läsro och flanörens stillsamma blick på magiskt vackra kolonialpalats blir på kvällen avlöst av fest, dans och musik.

Att försöka återskapa något av allt detta på Rydboholms Textilfabrikers gamla semesterhem i Varberg har varit oerhört kul. Jag har bott på flertalet legendariska hotell i Havanna och tror mig ha stulit något från dem alla.

För solens och vyernas skull har nästan alla rum fått en egen balkong och taket är till stora delar täckt av soldäck. Under jord skapas just nu Hemingwaybadet, en plats där den karibiska stämningen aldrig kommer vara långt borta från den gamle och havet.

Högst upp finns vårt tornbibliotek med 360 graders utsikt, sprickfyllt av klassiker och kakelugnsvärme. Som gammal cigarrbitare kändes det nödvändigt med en väl tilltagen cigarrsalong. Tillsammans med matsalen och baren – med rom från Kubas alla landändar – får hotellet ett stort gemensamt vardagsrum, för hotellgäster, för varbergsbor, för vem som än vill komma och slå sig ner en stund.

Hotell Havanna är helt enkelt till alla delar skapat för spännande möten mellan spännande människor. Utan stress. Med mycket kärlek.”

signatur

Lasse Diding

Boka här

Nyheter

Hotellhavanna.se - RSS flöde
Rhum Clément Master Class på Rum Day 25 maj

I samband med Rum Day får vi finbesök från Martinique av Audrey Bruisson, global marknadschef för Spiribam som håller en Clément Master Class.

Läs mer
Vårens romprovningar med Per Ädel!

Romprovning i vår.

Läs mer
Veckans luncher

     

Läs mer
Nu blir vi kontantfria

Från den 15 juni tar vi inte längre emot kontanter på Havanna. Det går såklart utmärkt att betala med kort och Swish.

Läs mer
Hotellhavanna.se - frimärke