• Svenska
  • English
Hotellhavanna.se - startsida
HotellHavanna - webbshop
Hotellhavanna.se - bad och spa
Hotellhavanna.se - Havanna på facebook
Hotellhavanna.se - restaurang och bar
Hotellhavanna.se - kontakt
Hotellhavanna.se - boka rum
Hotellgastis.se - Hotell Gästis

Havanna Bad & Spa

 Hemingwaybadet – en plats där den karibiska stämningen aldrig är långt borta från den gamle och havet.

Havanna Bad & Spa är nu öppet! Varje dag mellan 9-22! Pris 325:-/person (225:-/person för övernattande) Ring 0340/10050 för bokning.

Obs, under rådande omständigheter har vi en begränsning på 18 personer åt gången i badet. Det är därför viktigt att boka in sig på en tid. Maila eller ring hotellet och boka in en tid om du vet att du vill nyttja badet under din vistelse.

På Hotell Havanna är badet en underbart märklig skapelse: under själva hotellet har vi grävt ut en underjordisk våning och skapat Havanna Bad & Spa. Ett bad inspirerat av Kubaälskaren och författaren Ernest Hemingway – en man som för övrigt själv älskade att bada, i både hav, pool och kar.

Här finns en pool (7 X 4 m), bubbelbad, fotbad, ångbastu,torrbastu och ångbad. Vi har ett flertal behandlingsrum där vi erbjuder ett stort antal behandlingar. Hela badet är inrett och utsmyckat med tiotusentals marockanska kakelplattor i stiltypiska mönster och mustiga färger.

Gammal kurort
Varberg har en 200-årig historia som kurort. Sedan 1800-talet har människor sökt sig hit för badens och behandlingarnas skull. Stadens gamla badinrättningar finns fortfarande i allra högsta grad kvar, som Varmbadhuset från 1925 och det makalösa Kallbadhuset i morisk stil från 1903. I en sådan miljö är det självklart att varje hotell med självaktning har ett eget bad!

Badhotellet
Hotell Havanna är ett äkta badhotell, inte minst på grund av sitt läge. Från hotellet är det bara några minuters stilla promenad till Strandpromenaden och stränderna där. Vill du, kan du strunta i att ta med badkläder och på klassiskt sommargästmanér strosa ner i badrock för ett tidigt morgondopp på Goda Hopp (herrarnas nakenbad) eller Skarpe Nord (damernas dito). Att inleda dagen i det salta Kattegatt sätter garanterat tonen för hela dagen.

Bad efter bad…
En bit längre bort på Strandpromenaden ligger Simstadion med utomhusbassänger, Varbergs Fästning och Barnens Badstrand – åt andra hållet finns surfarnas och semesterfirarnas paradis Apelviken. Kort sagt: badmöjligheter precis överallt!

Tyckte Hemingway om att bada?
Ja, vågar vi påstå! 1931 köpte Ernest Hemingway och hans andra fru Pauline sitt hus i Key West i Florida. Den Hemingwayska villan fick snart en fantastisk pool – den enda på många mils avstånd. Huset var också det första på ön med rinnande vatten och ett badrum på andra våning.
Efter drygt tio år i Key West köpte Hemingway sin farm på Kuba – Finca Vigia – där han skulle stanna i 20 år. Också här anlade han både swimmingpool och ett ordentligt badrum. På väggen alldeles bredvid badkaret finns massa siffror skrivna för hand – det är spår av författaren själv som regelbundet antecknade vikt och blodtryck.
Som barn bodde Hemingway i Chicago, långt från havet. Men när han var elva år tillbringade han en hel månad tillsammans med sin mamma vid kusten i Nantucket. Han badade i havet varje dag och modern berättade sen förtjust om pojkens ”vilda glädjetjut” i vågorna.
Väl tillbaka i skolan skrev gossen Hemingway sin första novell med titeln: ”My First Sea Vogue”.

(OBS Havanna Bad och Spa är stängt mellan 11/1-15/1 2021 för årlig översyn.)

Boka här

Nyheter

Hotellhavanna.se - RSS flöde
Nya stjärnor till Havanna!

Vill du bli en i vårt sköna gäng?

Läs mer
Vi släpper fler platser till våra romprovningar!

En glad för alla er som vill gå på romprovning i höst men som inte hann boka innan det blev fullt…

Läs mer
Lunch v.42

Lunchbuffé mån-fre 12-14

Läs mer
Med omtanke & sunt förnuft…

Vi har vidtagit åtgärder utöver de rekommenderade, i syfte att tillgodose våra gästers önskemål och behov och samtidigt skydda dig, våra medarbetare och vårt samhälle.

Läs mer
Hotellhavanna.se - frimärke