• Svenska
  • English
Hotellhavanna.se - startsida
HotellHavanna - webbshop
Hotellhavanna.se - bad och spa
Hotellhavanna.se - Havanna på facebook
Hotellhavanna.se - restaurang och bar
Hotellhavanna.se - kontakt
Hotellhavanna.se - boka rum
Hotellgastis.se - Hotell Gästis

Havanna Bad & Spa

 Hemingwaybadet – en plats där den karibiska stämningen aldrig är långt borta från den gamle och havet.

Havanna Bad & Spa är öppet varje dag mellan 9-22!
Pris 325:-/person (225:-/person för övernattande)
Förboka tid på tel 0340-100 50

För allas trevnad släpper vi in ett begränsat antal gäster till badet per dag. Det är därför viktigt att boka in sig på en tid. Maila eller ring hotellet om du vet att du vill nyttja badet under din vistelse.

På Hotell Havanna är badet en underbart märklig skapelse: under själva hotellet har vi grävt ut en underjordisk våning och skapat Havanna Bad & Spa. Ett bad inspirerat av Kubaälskaren och författaren Ernest Hemingway – en man som för övrigt själv älskade att bada, i både hav, pool och kar.

Här finns en pool (7 X 4 m), bubbelbad, fotbad, ångbastu,torrbastu och ångbad. Vi har ett flertal behandlingsrum där vi erbjuder ett stort antal behandlingar. Hela badet är inrett och utsmyckat med tiotusentals marockanska kakelplattor i stiltypiska mönster och mustiga färger.

Gammal kurort
Varberg har en 200-årig historia som kurort. Sedan 1800-talet har människor sökt sig hit för badens och behandlingarnas skull. Stadens gamla badinrättningar finns fortfarande i allra högsta grad kvar, som Varmbadhuset från 1925 och det makalösa Kallbadhuset i morisk stil från 1903. I en sådan miljö är det självklart att varje hotell med självaktning har ett eget bad!

Badhotellet
Hotell Havanna är ett äkta badhotell, inte minst på grund av sitt läge. Från hotellet är det bara några minuters stilla promenad till Strandpromenaden och stränderna där. Vill du, kan du strunta i att ta med badkläder och på klassiskt sommargästmanér strosa ner i badrock för ett tidigt morgondopp på Goda Hopp (herrarnas nakenbad) eller Skarpe Nord (damernas dito). Att inleda dagen i det salta Kattegatt sätter garanterat tonen för hela dagen.

Bad efter bad…
En bit längre bort på Strandpromenaden ligger Simstadion med utomhusbassänger, Varbergs Fästning och Barnens Badstrand – åt andra hållet finns surfarnas och semesterfirarnas paradis Apelviken. Kort sagt: badmöjligheter precis överallt!

Tyckte Hemingway om att bada?
Ja, vågar vi påstå! 1931 köpte Ernest Hemingway och hans andra fru Pauline sitt hus i Key West i Florida. Den Hemingwayska villan fick snart en fantastisk pool – den enda på många mils avstånd. Huset var också det första på ön med rinnande vatten och ett badrum på andra våning.
Efter drygt tio år i Key West köpte Hemingway sin farm på Kuba – Finca Vigia – där han skulle stanna i 20 år. Också här anlade han både swimmingpool och ett ordentligt badrum. På väggen alldeles bredvid badkaret finns massa siffror skrivna för hand – det är spår av författaren själv som regelbundet antecknade vikt och blodtryck.
Som barn bodde Hemingway i Chicago, långt från havet. Men när han var elva år tillbringade han en hel månad tillsammans med sin mamma vid kusten i Nantucket. Han badade i havet varje dag och modern berättade sen förtjust om pojkens ”vilda glädjetjut” i vågorna.
Väl tillbaka i skolan skrev gossen Hemingway sin första novell med titeln: ”My First Sea Vogue”.

Boka här

Nyheter

Hotellhavanna.se - RSS flöde
Rhum Clément Master Class på Rum Day 25 maj

I samband med Rum Day får vi finbesök från Martinique av Audrey Bruisson, global marknadschef för Spiribam som håller en Clément Master Class.

Läs mer
Vårens romprovningar med Per Ädel!

Romprovning i vår.

Läs mer
Veckans luncher

     

Läs mer
Nu blir vi kontantfria

Från den 15 juni tar vi inte längre emot kontanter på Havanna. Det går såklart utmärkt att betala med kort och Swish.

Läs mer
Hotellhavanna.se - frimärke