• Svenska
  • English
Hotellhavanna.se - startsida
HotellHavanna - webbshop
Hotellhavanna.se - bad och spa
Hotellhavanna.se - Havanna på facebook
Hotellhavanna.se - restaurang och bar
Hotellhavanna.se - kontakt
Hotellhavanna.se - boka rum
Hotellgastis.se - Hotell Gästis

Livemusik – direkt från Cuba

Vi säger bara WOW! – Det här vill ni inte missa!

Söndagen 14/8 kommer det att svänga rejält hos oss på Havanna då vi får besök av sång- och rap-gruppen La Reyna y La Real ända från Habana, Cuba. Det blir klassiska toner i ny modern tappning när dessa färgstarka tjejer intar scenen inför våra restauranggäster.

 

La Reyna y La Real

Rap, soul och klassiskt kubanskt i ny tappning – är tveklöst en av de hetaste grupperna i Havanna 2022. Efter att ha gjort en stor framgångsrik nationell turne i Kuba under våren, spelningar på Fabrica de Arte och festivaler i såväl Havanna som Berlin ger de sig nu ut på svensk turné. På percussion har de med sig Yaimi Lay Karell, en av de mest meriterade percussionisterna och som har delat scen med flertalet av de största kubanska artisterna.

La Reyna & La Real är två oerhört karismatiska och uttrycksfulla kvinnliga artister som 2012 bestämde sig för att göra gemensam sak. De hade redan rönt framgångar och uppmärksamhet i Havanna var för sig men i och med bildandet av duon ökade slagkraftigheten och därmed intresset rejält. Två kaxiga tjejer med tydliga feministiska perspektiv i Hip Hop / Rapgenren där männen var och är tongivande, en blandning av känslighet och råhet som landar i ett tämligen eget kvinnligt rap-uttryck. Helt följdriktigt kom ett smärre genombrott i Kuba 2017 då de tilldelades flera priser i olika galor och även framträdde i flera stora shower, Cuerda Viva, Cubadisco och Lukas Awards.

De har framträtt på de viktigaste scenerna på Kuba, såsom Havana World Music 2015 och 2022 (med Equis Alfonso) och t ex Selam festival där de delat scen med TimbuktuLinda Pira och Cleo. På den internationella sidan har de bl a gjort succéer i festivalerna Arts of Cuba som hölls i Kennedy Center i Washington Maj 2018 och Cervantino Festival, Guanajuato, Mexiko, Oktober 2021.

Två studioalbum har givits ut till dags dato, 2017 kom hyllade debutalbumet Miki and Repa och 2020 släpptes uppföljaren MIRAME, med Eme Alfonso som gäst. Båda albumen kan avnjutas på allehanda strömningstjänster.

 

För ett smakprov, klicka HÄR!

För att vara säker på att få plats rekommenderar vi att ni bokar bord på tel 0340-100 50.

¡Bienvenidos!

 

Boka här

Nyheter

Hotellhavanna.se - RSS flöde
JOBBA MED OSS!

Vill du bli en av oss? Vi söker en heltidskock och servitris/servitör för hel- eller deltid. Hoppas vi ses!

Läs mer
Livemusik i augusti

I augusti bjuder vi på livemusik i form av kubansk rap, lokal jazz och så ”Trio” såklart. ¡Bienvenidos!

Läs mer
ROMPROVNING – HÖSTENS DATUM

Boka in er på en av höstens romprovningar med Per Ädel och A-bay Spirits.

Läs mer
Lunch v.32

Lunchbuffé mån-fre 12-14

Läs mer
Hotellhavanna.se - frimärke