• Svenska
  • English
Hotellhavanna.se - startsida
HotellHavanna - webbshop
Hotellhavanna.se - bad och spa
Hotellhavanna.se - Havanna på facebook
Hotellhavanna.se - restaurang och bar
Hotellhavanna.se - kontakt
Hotellhavanna.se - boka rum
Hotellgastis.se - Hotell Gästis

Aktiv med Havanna

I Varberg med omnejd finns mängder av mer eller mindre kända utflyktsmål, vandringar och upplevelser. Här är närheten till havet med både sandstränder och vackra klipphällar central, och ändå är det bara en kort bilväg till fantastisk natur med drömsk bokskog och hisnande utsiktsplatser. Kanske bor du i Varberg men har aldrig tänkt på att utforska den egna närheten, eller så är du på besök i vår fina stad och vill ha tips!

ETT MED NATUREN
Åkulla bokskogar är nästan ett ”måste” om man gillar vandring och vacker natur. Här kan finns 12 olika uppmärkta strövstigar, med olika svårighetsgrad, på totalt 66 km. Skogsbostigen eller ”Hiaklitten” bjuder på en riktig lårutmaning med flera vackra utsiktsplatser som belöning. Bexellstigen på 6 km är en spännande och vacker tur genom både bokskog och granskog och Bexells talande stenar som reser sig ur mossan med jämna mellanrum.

Man kan ta sig till Åkulla med ”Åkturen” – en hop on hop of – buss som stannar på väl utvalda platser. Läs mer HÄR!

Utöver Åkulla vill vi gärna tipsa om Kungsjölederna i trakterna av Kungsäter och Gunnarsjö. Här finns också fina uppmärkta leder för kortare eller längre vandringar. För långvandraren går det även att nå dessa leder från Åkulla via Hallandsleden.

UTMED HAVET
Föredrar du havsbris och stenlandskap? Varbergs strandpromenad slingrar sig utmed havet från Fästningen i norr till Apelviken i söder och är ca 4km lång. Men det finns så mycket mer att utforska utmed vår kust – Tex Getterön och Gamla Köpstad är vackra naturreservat som är utmärkta utflyktsmål för en promenad och pick-nick.

PÅ CYKEL
Vill du kunna ta dig lite längre med benens kraft kanske två hjul kan vara till hjälp. Vi har enklare cyklar för uthyrning, boka gärna i förväg. Vill du hyra en lite mer avancerad cykel finns uthyrningsställen på gångavstånd från hotellet. Vill du få fram lämplig vägbeskrivning för din cykeltur kan du hitta det HÄR!

EXTRA UTMANING
Att kombinera fysisk aktivitet med hjärngympa är riktigt kul! ”Hitta ut” och ”Naturpasset” erbjuder en enkel variant av orientering i väl utvalda naturområden. Ett par bra skor, karta (som kan hämtas ut på flera olika ställen) och eventuellt kompass är allt som behövs för denna stimulerande aktivitet.

HAVANNA 5K
Bränna gårdagens kaloriintag, bara titta på havet eller kanske utmana en hotelldirektör? Havanna är vår egna runda på 5 kilometer – för spurtaren såväl som flanören. Mer info och karta HÄR!

Här nedan hittar du mer förslag på utflykter och turer samt länkar som kan vara användbara.

 

Visit Varberg

Visit Halland

Hitta ut

Naturpasset

Åkulla bokskogar

Bexells talande stenar

Kungsätersbygden

Getteröns naturreservat

Gamla Köpstad

Öströö fårfarm

Gässlösa naturreservat

Sumpafallen

Borrås skåra

Fjärås bräcka

Äskhults by

Hyltenäs kulle

Varbergs strandpromenad

Cykelledskarta

Erlan cykel och sport – Cykeluthyrning
Drottninggatan 25, tel: 0340-144 55

Cykelverkstaden No. 1 – Cykeluthyrning
Snidaregatan 6, tel: 0340-143 53

 

Boka här

Nyheter

Hotellhavanna.se - RSS flöde
Datum för höstens romprovningar

Välkommen på romprovning med Per Ädel i höst!

Läs mer
Veckans luncher

Nu under sommaren fram till kl 15!

Läs mer
PREMIÄR FÖR SOMMARMENYN!

Vår somriga meny med klassiker och nyheter är här!

Läs mer
BILJETTER TILL NÄSTA ÅRS HAVANNA RUM DAY!

Du kan redan nu säkra din plats till nästa års romfestival!

Läs mer
Hotellhavanna.se - frimärke